Livestream Valto

Valto wint derby en gaat met goed gevoel zaal in

De korfballers van Valto gaan als herfstkampioen op het veld de zaal in. Vanmiddag werd de derby tegen Ondo met ruime cijfers gewonnen. In De Lier werd het 23-15.

De hekkensluiter uit 's-Gravenzande speelde desondanks een goed eerste helft. Tot vijf min voor rust had Ondo zelfs nog een kleine voorsprong. Daarna kreeg Valto meer controle over het spel.

Bij rust stond het 11-9 en halverwege de tweede helft was Valto zelfs uitgelopen naar 19-9. Toen was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Ondo deed nog wel wat terug, maar het was niet voldoende.

Door de overwinning gaat Valto met een voorsprong van vier punten op de nummer 2 de zaal in. Ondo staat onderaan en moet in de resterende wedstrijden in het voorjaar alles op alles zetten om niet na één jaar weer te degraderen.

Trainers Mark Tissink en Tom van de Burgt bespreken de wedstrijd bij WOS Sport:

Ckc Maassluis voorlopig tweede

Ook ckc Maassluis, dat het team enigszins heeft vernieuwd deze zomer, draait tot nu toe een prima seizoen. De ploeg verloor de eerste wedstrijd en won vervolgens vier keer op rij. Vorige week was er dan wel een nederlaag tegen DES, maar vandaag was er weer een zege. En dat was extra knap, want tegenstander Velocitas had de openingswedstrijd tegen Maassluis nog met 21-12 gewonnen. Nu werd het 16-13 voor de ploeg van trainer Johan van Barneveldt.

Maassluis staat momenteel tweede en is koploper Velocitas tot op een punt genaderd.