Archief
Google Streetview

Google Streetview

Kubo opent kantoor in VS

Kassenbouwer Kubo uit Monster heeft een nieuwe vestiging geopend in de Verenigde Staten. Op die manier hoopt het bedrijf nog dichter bij de Amerikaanse markt te staan.

In de VS wordt momenteel veel geïnvesteerd in het telen in een gecontroleerde omgeving (CEA, Controlled Environment Agriculture). Omdat deze sector nog 'in de kinderschoenen' staat, is er een groot gebrek aan kennis en ervaring. Nederlandse bedrijven ondersteunen de VS al langer. Om dat nog beter te kunnen doen, breidt Kubo haar organisatie nu uit naar het land. "Door dichter bij de Amerikaanse markt te staan, met sales force maar ook operationele ondersteuning, service en technische consultancy, geloven wij dat CEA-stakeholders in de VS betere beslissingen kunnen nemen over toekomstige kapitaalinvesteringen in deze sector", zo is te lezen in een persbericht.

"De belangrijkste pijler van Kubo's propositie voor de Amerikaanse CEA-sector is het Full Service Grow Concept. Een holistische benadering waarin het toepassen en leveren van technologie slechts een onderdeel is. Wij richten ons met name op de wijze waarop faciliteiten moeten worden geëxploiteerd en onder welke omstandigheden. Het ontwikkelen van een winstgevende business case, toekomstbestendig."

Virginia

Het hoofdkantoor van Kubo USA staat in Reston, Virginia. "Strategisch gelegen ten opzichte van Nederland met een aanvaardbaar tijdsverschil (een tijdsverschil van 6 uur, red.) en nog belangrijker, de Amerikaanse markt aan de oostkust en de verbinding met de westkust." Het kantoor wordt geleid door Thomas van Dusseldorp.

Categorieen:
Nieuws Economie Westland