Archief

'Gemeente Westland moet Carma financieel ondersteunen'

Inloophuis Carma in Naaldwijk moet jaarlijks 20.000 euro krijgen van de gemeente Westland. De fractie van Westland Verstandig dient daartoe tijdens de komende begrotingsbehandeling een motie in.

Het inloophuis, dat sinds het samengaan met de stichting NaZorg Westland begin dit jaar formeel 'Carma - centrum voor leven met en na kanker' heet, moet het financieel hebben van sponsoren en een bijdrage van het KWF-kankerfonds. Maar volgens WV is enige financiële ondersteuning vanuit de gemeente gewenst en nodig, wil Carma in stand kunnen blijven. De fractie is van mening dat de activiteiten van Carma een welkome aanvulling zijn op de zorgvoorzieningen in Westland.

De motie roept het college op met Carma een 5-jarige overeenkomst aan te gaan, waarin een jaarlijkse bijdrage van 20.000 euro is opgenomen. Dat bedrag kan volgens WV makkelijk betaald worden uit de post op de begroting, waaruit Huizen van de buurt en welzijnsaccommodaties worden gefinancierd. Die post is niet uitgewerkt "en een deel van de gelden bestemd voor de Huizen van de buurt die toch niet uitgegeven gaan worden, kan voor Carma worden aangewend, zijnde ook een welzijnsaccommodatie", aldus WV in de motie.