Archief
PR

Drie genomineerden Oud-Westlandprijs bekend

Chris Batist, de stichting Joods Westland en Ton Immerzeel zijn de drie genomineerden voor de Oud-Westlandprijs van 2022. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt.

De jury heeft uit negen inzendingen drie kanshebbers geselecteerd, die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Westlandse streekgeschiedenis en cultuur. De winnaar wordt op zaterdag 19 november bekend worden egmaakt tijdens een bijeenkomst in de Hervormde kerk in Ter Heijde.

De drie genomineerden

Batist zorgde ervoor dat de Historische Vereniging Wateringen meer naar buiten trad door de lokale geschiedenis bij de mensen te brengen en toegankelijker te maken voor de Wateringse en Heulse (oud-)inwoners. Hij startte de historische cafés en natuurhistorische wandelingen, zorgde voor een vernieuwde website en kwartaalberichten, deed onderzoeken op allerlei lokaal historisch gebied.

De Stichting Joods Erfgoed heeft een vergeten geschiedenis weer over het voetlicht gehaald en met succes zich ingezet voor het behoud van de Joodse begraafplaats te Naaldwijk.

Ton Immerzeel heeft zich naast zijn betaalde functie bij het Westlands Museum voor Streek en Tuinbouwhistorie of Westlands Museum jarenlang ingezet voor het behoud van het archeologisch erfgoed in het Westland. Dit jaar ging hij met pensioen.

Vorige winnaar

De vorige winnaar (2020) was Leo van den Enden van de Historische Vereniging Monster. De uitreiking was toen, vanwege de coronapandemie, online.

De Oud-Westlandprijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan personen of organisaties, die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Westlandse geschiedenis en het historisch erfgoed. Dit jaar vindt de uitreiking voor de vijfde keer plaats. De winnaar krijgt een oorkonde en een bedrag van 500 euro.

Categorieen:
Nieuws Cultuur Westland