Archief
PR

Bloemen en planten straks nog makkelijker van kweker naar klant

Vervoerder Floriway en online sierteeltmarktplaats Everspring gaan samenwerken. Samen maken zij het voor kwekers mogelijk om hun verse planten of bloemen rechtstreeks naar consumenten te sturen in meer dan vijftien Europese landen.

De twee partijen gaan zogenoemde centrale hubs creëren, waar kwekers hun bloemen en planten kunnen afgeven. Pakketvervoerders kunnen hier vervolgens alles eenvoudig op één plek ophalen en naar de consument brengen. De eerste hub is er inmiddels op het veilingterrein van Royal FloraHolland. "Waar voorheen de klok altijd een leidende rol speelde, zijn kwekers nu juist veel meer gericht op directe handel. Maar het rechtstreeks leveren aan consumenten is voor kwekers een behoorlijke uitdaging. Samen met Everspring maken wij het makkelijk voor kwekers om hun producten via een centrale hub te sturen naar consumenten", aldus Eric de Winter, commercieel directeur van Floriway.

Floriway en Everspring verwachten dat de afzet via het Europese pakketnetwerk alleen maar groter wordt in de toekomst. Niet alleen aan consumenten, maar ook aan kleinere winkels zoals concept stores die voor exporteurs vaak minder interessant zijn vanwege de omvang. Daarom gaan de bedrijven in de toekomst meer verzamelhubs opzetten. "Zeker met het oog op buitenlands transport is het logisch, dat er ook op andere plekken in Europa verzameld kan worden. Op dit moment is DPD reeds als logistiek dienstverlener aangesloten", zegt Bas den Hoed, topman van Everspring.

Floriway is een samenwerking van de bedrijven De Winter Logistics, Van Zaal Transport en Wematrans. Floriway is een logistiek dienstverlener in de sierteeltlogistiek. Het bedrijf is op exportveilingen gevestigd, waarvan 97 procent gericht is op sierteelttransport.

Everspring (voorheen Flora Logistics) biedt een online groothandelsmarktplaats die kwekers en retailers rechtsreeks met elkaar verbindt. Met het platform verkort Everspring de sierteeltketen en stelt het bedrijf retailers in staat verse planten en bloemen aan consumenten te verkopen, die rechtstreeks bij de kweker vandaan komen.

Categorieen:
Nieuws Economie Westland