Archief

Van der Ende Groep breidt uit naar Canada

De Westlandse Van der Ende Groep breidt haar activiteiten begin 2023 uit met een vestiging in Ontario, Canada. Voor de onderneming is dit na de recente acquisitie van Quality Pumps & Machines in Belgiƫ, een tweede stap in de realisatie van haar internationale ambities.

Canada is geen onbekend terrein voor het bedrijf. Al jarenlang exporteert Van der Ende haar producten naar dit deel van de wereld. "In de herfst van 2019 maakte ik reeds m'n eerste verkennende trip naar Canada", zegt Lex van der Ende, managing director van Van der Ende Groep. "Veel van onze klanten zaten al aan de overkant van de plas of waren bezig zich daar te vestigen. En hoewel zij ook daar met diverse uitdagingen op het gebied van water, energie en wet- en regelgeving worden geconfronteerd, is de potentie nog steeds enorm en zijn er voor ons legio kansen voor groei."

"Eerlijk is eerlijk, met alle recente gebeurtenissen in (mondiaal) tuinbouwland hebben we onszelf wel de vraag gesteld of de timing goed is. Maar tegelijkertijd zit ondernemen tegen de stroom in in het dna van ons bedrijf", aldus Van der Ende.

Van der Ende Groep is al ruim 35 jaar producent, innovator en leverancier van technische producten op het gebied van water(behandeling), klimaat- en ventilatie-oplossingen en (industriële) filtratietechniek. Daarnaast biedt zij specialistisch advies en uitgebreide technische dienstverlening aan de land- en tuinbouw, industrie, (semi)overheid en bouw & aannemerij. Het hoofdkantoor is gevestigd aan de Aartsdijkweg in Maasdijk.