Archief

Inwoners Heenweg vrezen schade door bouwverkeer

Inwoners van Heenweg maken zich zorgen over het vele vrachtverkeer in verband met de uitvoering van het bouwproject De Nieuwe Tuin.

De zorg geldt met name het bouwverkeer dat gebruik moet maken van de Tulpstraat, Hyacinthstraat en de straat Heenweg. Inmiddels heeft de raadsfractie van de ChristenUnie-SGP daarover vragen ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Westland.

Verbod

In het verleden is al vaker schade ontstaan aan meerdere woningen door zwaar vrachtverkeer. Een aantal jaren geleden is hiervoor een oplossing gevonden door de aanleg van de Laan van de Heilige Lambertus en sinds die tijd geldt in Heenweg een verbod voor vrachtverkeer.

Uit een globale berekening door de verontruste bewoners blijkt dat er gedurende het gehele bouwtraject 1.300 tot 1.400 verkeersbewegingen van vrachtwagens door de Tulpstraat, Hyacinthstraat en straat Heenweg zullen zijn voor het aan- en afvoeren van materialen, ondanks het verbod. Daarnaast zouden de wegen voor opleggers te krap zijn om de draai te kunnen maken.

De bewoners hebben inmiddels contact gezocht met de gemeente en de bouwmaatschappij om hun zorgen te uiten en hierover in gesprek te gaan. Het is zeker niet hun intentie om het plan te vertragen. Met de bouwmaatschappij heeft inmiddels een eerste gesprek plaatsgevonden. In dat gesprek is de afspraak gemaakt om via email contact te houden, dat overigens goed verloopt.

Van de gemeente wil de ChristenUnie-SGP weten, wat zij gaat doen om de onrust bij de bewoners weg te nemen.