Archief
WOS

WOS

Gele afvalzakken eind deze week uit Westlands straatbeeld

Deze week worden de gele afvalzakken voor pbd-afval in Westland voor de laatste keer opgehaald. Vanaf 1 november kan het plastic weer in de grijze bak.

Achter de afvalwagens van Renewi rijdt deze week een extra auto met daarin iemand die de kroonringen van de lantaarnpalen slijpt. Hierdoor kunnen er ook geen zakken meer aan de palen worden gehangen.

De gele zakken waren een belangrijk thema tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar. De grote winnaars, Westland Verstandig en GemeenteBelang Westland, beloofden dat de zakken nog dit najaar uit het straatbeeld zouden verdwijnen. Dat bleek uiteindelijk vanaf 1 november te zijn.

Volgens de fractieleider van Westland Verstandig Peter Duijsens had gekozen kunnen worden voor een snellere omschakeling per dorp, maar bij die aanpak zou inzamelaar Renewi vrezen voor organisatorische problemen.

Inwoners kunnen vanaf 1 november hun plastic afval in de grijze bak gooien. Die wordt ook weer eens per twee weken geleegd. Via nascheiding wordt het plastic afval en het andere afval van elkaar gescheiden. Volgens de coalitie kost de omschakeling dit jaar nog geld, maar is het uiteindelijk goedkoper. De afvalstoffenheffing gaat dan ook niet omhoog.

In het buitengebied blijft het afvalbeleid zoals het nu is: een grijze en een groene bak, een bak met oranje deksel (voor plastic afval) en eventueel een bak met blauwe deksel voor papier.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland