Archief
PR

Midden-Delfland sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

De gemeente Midden-Delfland is straks nog beter op de hoogte van criminele activiteiten in de gemeente. Ook anonieme tips komen nu op het gemeentehuis binnen.

Daarvoor is een samenwerking aangegaan met Meld Misdaad Anoniem. Burgemeester Bram van Hemmen en Axel van Pel van het meldpunt tekenden afgelopen week de samenwerkingsovereenkomst.

Meld Misdaad Anoniem is bedoeld voor mensen die hun melding niet bij de politie durven of willen doen. Meldingen gaan bijvoorbeeld over verdenkingen van moord, mishandeling, overvallen, drugs, brandstichting, wapen- of mensenhandel. De anonimiteit van de melderstaat bij Meld Misdaad Anoniem centraal. Het meldpunt is een onafhankelijke instantie die anonieme meldingen doorstuurt naar partners, zoals gemeenten, politie, belastingdienst en opsporingsdiensten.

Van Hemmen: "Ik ben erg blij dat ook Midden-Delfland nu aangesloten is bij Meld Misdaad Anoniem. De sociale controle is in onze gemeente gelukkig al erg groot. Met deze samenwerking kunnen inwoners en ondernemers sneller en in anonimiteit verdachte situaties melden. Zo helpen ze de gemeente en politie om onze woonomgeving nog veiliger te maken."

Buurgemeenten Westland en Maassluis zijn al langer aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem.

Categorieen:
Nieuws 112 Midden Delfland