Archief
Jelle Gardien

Jelle Gardien

Scholieren krijgen les in graffiti

Bijna vijftig leerlingen van het Lentiz Revius Lyceum uit Maassluis zijn het afgelopen voor- en najaar druk bezig geweest met het oefenen in het maken van straatkunst.

Tijdens de cultuururen op school kregen de leerlingen onder andere een lessenreeks 'graffiti spuiten'. De leerlingen werkten eerder aan een grote schildering in de zogeheten 'graffiti-tunnel' in Maassluis.

Kunstenaar Onno Barendrecht geeft de leerlingen les en heeft zelf ruim twintig jaar ervaring met het maken van graffiti: "Graffiti is veel meer dan een schilderijtje op een muur. Er zit geschiedenis achter en je hebt verschillende stijlen van verschillende kunstenaars. Het spreekt vooral jongeren aan. Het is ook leuk om jongeren hiermee in contact te brengen. In de graffiti-tunnel in Maassluis mag je legaal graffiti spuiten. Dat is een ideale plek om te oefenen en er zijn ook voorbeelden waar de leerlingen inspiratie kunnen opdoen."


Theater Koningshof is van 3 tot en met 14 november het podium van de street art-talenten van het Revius. De expositie wordt op donderdag 3 november feestelijk geopend. Bezoekers kunnen alle werken komen bekijken en dansen op de beats van een DJ. Ook kunnen zij zelf ervaren hoe het is om graffiti te spuiten.

Urban Jongerenproject

Graffiti spuiten is een van de onderdelen van het door Theater Koningshof georganiseerde Urban Jongerenproject voor het Lentiz Revius Lyceum. Leerlingen kregen ook lessen filmeducatie en konden tevens leren hoe ze zelf films kunnen maken. Inmiddels zijn er twee lestrajecten afgerond, mogelijk start er in december een derde.

Categorieen:
Nieuws Cultuur Maassluis