Livestream

Drie keer NK-brons voor judoka's uit regio

Judoka's Nanco Krijthe en Margit de Voogd uit Maassluis en Lotte Schutjes uit Den Hoorn hebben dit weekend allen een bronzen medaille gewonnen op de NK judo in Almere.

Krijthe deed dat zaterdag al in de klasse tot 66 kilo. Hij verloor in de halve finale, maar in de strijd om de derde plek versloeg hij Shaquille Menes in de golden score met ippon.

De Voogd was vanmiddag de nummer drie bij de gewichtscategorie tot 70 kilo. Ook haar partij had een golden score nodig, maar daarin won ze met waza-ari van Donja Vos. De tweede wedstrijd om het brons ging tussen Schutjes en Nicoline Hetem-Alberts en werd dus gewonnen door de judoka uit Den Hoorn.

De andere judoka's uit onze regio haalden de finales niet. Wateringer Jelle van Teijlingen werd in de gewichtsklasse tot 73 kilo uitgeschakeld in zijn tweede partij, net als titelverdediger Coen van Winden uit De Lier in de klasse tot 81 kilo.