WOS/Ruud de Jong

Zaterdagploeg Westlandia werkt tegen hekkensluiter HMSH aan doelsaldo

Westlandia blijft voorlopig koploper in de tweede klasse E van het zaterdagvoetbal. De Naaldwijkers wonnen zoals verwacht in eigen huis van hekkensluiter HMSH: 8-1.

De wedstrijd stond aanvankelijk gepland voor november, maar was naar voren gehaald omdat Westlandia dan haar 100-jarig bestaan viert. De bezoekers op sportpark De Hoge Bomen gingen waarschijnlijk uit van een gemakkelijke zege voor de thuisploeg. HMSH verloor namelijk de voorgaande drie wedstrijden, scoorde daarin niet en kreeg in totaal elf doelpunten tegen.

Maar echt makkelijk was het aanvankelijk niet. Stefan Bron zette de groen-witten weliswaar al na twee minuten op een snelle voorsprong, maar daarna kreeg Westlandia amper kansen om de score uit te breiden. De tweede kwam er wel, na 26 minuten, via opnieuw Bron. HMSH speelde vervolgens een prima tweede deel van de eerste helft en de Hagenaars kwamen tien minuten voor rust zelfs op 2-1.

Ook in de tweede helft gaf de hekkensluiter, ondanks een doelpunt van Timothy le Duc vlak na rust (3-1), nog enige tijd goed tegengas, maar na ongeveer een kwartier was het verzet gebroken. De conditioneel sterke Westlandianen overklasten HMSH. Tien minuten voor tijd was de thuisploeg uitgelopen naar 6-1. In het slot scoorde Le Duc er nog twee. Daarmee was de eindstand 8-1.

Net geen dubbele cijfers bij FC 's-Gravenzande

FC 's-Gravenzande speelde voor de beker een thuiswedstrijd tegen de Rotterdamse derdeklasser FC Maense en won met liefst 9-0.

De vierdedivisionist uit 's-Gravenzande kende een bliksemstart en stond na negen minuten al op een 3-0 voorsprong. In de eerste minuut schoot Roy van Beek een strafschop binnen en vlak daarna werkte een speler van FC Maense de bal achter zijn eigen doelman. In de negende minuut was het Twan van Meerten die de voorsprong dus nog verder vergrootte. Dankzij twee doelpunten van Yuri Westhoff en nog een van Van Meerten stond het bij rust zelfs 6-0, al had de score misschien nog wel veel hoger kunnen uitvallen.

In de tweede helft - doelpuntenmakers Westhoff en Van Meerten bleven in de kleedkamer achter - duurde het even voordat FC 's-Gravenzande het gaatje kon vinden. Het spel speelde zich veel op het middenveld af. Na een klein kwartier spelen was het toch raak via invaller Yordi Klepke. Van Beek zorgde met zijn tweede van de middag voor de 8-0 en vlak voor tijd bepaalde de eveneens ingevallen Frank Broos de eindstand.