Archief
112 Maasmedia

Buurman betrapt inbreker Maassluis

Een man die gistermiddag probeerde in te breken in een woning aan de Damstraat in Maassluis is daarbij op heterdaad betrapt. Een alerte buurman voorkwam dat de inbreker het huis ook echt binnenging.

De inbreker is direct daarna de Roemer Visscherstraat in gevlucht en daarna weggerend in onbekende richting. Volgens de politie ging het om een man van 40 tot 45 jaar oud met een blauwe jas met capuchon. Agenten hebben de omgeving afgezocht, maar hem niet meer gevonden.

De inbraakpoging vond plaats omstreeks 16.00 uur. De inbreker heeft daarbij aan de achterkant van de woning een ruit vernield.

Een buurvrouw vertelt aan fotopersbureau 112Maasmedia dat zij de afgelopen dagen een man al meerdere keren foto's had zien maken van woningen in de omgeving van de Damstraat. Of het om dezelfde persoon ging, is niet duidelijk.

Meer inbraakpogingen

Het bleef niet bij het incident in de Damstraat. Volgens de politie waren er gistermiddag in totaal drie inbraakpogingen in de omgeving van de Laan 1940-1945. "Mogelijk is dit gedaan door dezelfde dader, zo schrijven de wijkagenten van Maassluis op sociale media.

De politie doet verder onderzoek. Mensen die meer weten of beschikken over camerabeelden uit de omgeving, kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900-8844.

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis