Archief
Google Streetview

Terrein voormalige RK-kerk Maassluis wordt definitief parkeerterrein

Het terrein van de voormalige Rooms-Katholieke kerk aan de Petrus Cockstraat in Maassluis wordt definitief ingericht als parkeerterrein. Er kunnen ook evenementen worden gehouden.

De kerk is in 2007 gesloopt en de locatie is toen ingericht als tijdelijk parkeerterrein. Eerder lagen hier plannen voor de bouw van 38 woningen, maar vorig jaar heeft de gemeenteraad er definitief besloten om het terrein niet te bebouwen. In plaats daarvan is gekozen voor een oplossing die extra parkeerplaatsen toevoegt aan de binnenstad.

Op het terrein worden nu 105 parkeerplaatsen permanent gemaakt. Hiermee functioneert het terrein als een aanvullend parkeerterrein voor de binnenstad. Daarnaast wordt langs de Zuidvliet en bij de Schuurkerk een groene plek gecreëerd voor inwoners. Hier worden ook bankjes geplaatst. "Het toekomstige groen zal samen met de Schuurkerk een mooi decor zijn voor evenementen die op het terrein gehouden kunnen worden. Er wordt ruimte gereserveerd voor een bewaakte fietsenstalling", aldus het college van B en W.

Op 29 september is het scenario tijdens een informatieavond in Sluispolder-West gepresenteerd aan bewoners, die daar enthousiast over waren. Nu wordt het plan verder uitgewerkt tot een definiteif ontwerp. Dit wordt eveneens tijdens een informatieavond besproken met omwonenden en andere belanghebbenden.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis