Archief
WOS

WOS

Deel Veilingweg weer open, kruispunt Kerklaan nu dicht

Na vijf maanden van werkzaamheden kunnen automobilisten in De Lier weer gebruikmaken van een groot stuk van de Veilingweg. De weg is open tussen de Europaweg en Reigerlaan.

Vanmorgen om 07.00 uur is het werk een tweede fase ingegaan. De weg is nu dicht vanaf het kruispunt bij de Kerklaan tot net voor de Reigerlaan. De werkzaamheden zijn vlak voor de kerstdagen afgerond: op 23 december. Er zijn omleidingsroutes, die zijn te vinden op deze website.

Project vertraagd

De Veilingweg ondergaat momenteel een grootschalige reconstructie. De weg wordt aangepakt om de veiligheid te verbeteren. Zo worden er extra drempels geplaatst om de snelheid te verlagen. Het fietspad wordt vervangen door betonnen platen en er worden fysieke scheidingsbanden tussen de rijbaan en het fietspad aangebracht. Ook voeren waterbedrijf Evides en netbeheerder Westland Infra onderhoud uit.

Oplevering van het totale project stond aanvankelijk gepland voor oktober dit jaar, maar eerder door 'onvoorziene omstandigheden' is er vertraging opgetreden van een half jaar. Nadat het werk rond de Kerklaan is afgerond, volgen in 2023 nog twee fases: van 9 januari tot en met maart wordt de weg aangepakt bij sportcentrum Vreeloo. Fase 4 (maart t/m april) is het stuk tussen de Europalaan en de rotonde bij de Kasteelweg.