Archief
Politie

Politie

Vrouw (35) beroofd onder ogen van kinderen: "Hoe kan je dit doen?"

Een 35-jarige vrouw werd afgelopen zomer in Monster het slachtoffer van een straatroof. Dat gebeurde onder het oog van haar drie jonge kinderen. Omstanders hebben één verdachte overmeesterd, een ander wordt nog gezocht.

De vrouw liep op zondagavond 14 augustus tegen tienen over de Gantellaan in Monster samen met haar man, de kinderen en de hond. Ze zijn nog even aan het wandelen op een warme zomeravond. Plotseling wordt ze van achteren aangevallen en wordt de tas van haar lichaam af getrokken. Ze ziet twee mannen ermee wegrennen en bedenkt zich geen moment: ze gaat achter ze aan.

De vrouw schreeuwt om hulp en dat trekt de aandacht van een automobilist en een fietser, die ook achter de daders aan rennen. Het lukt de mannen om één van de straatrovers te overmeesteren ter hoogte van de Praxis. De ander weet verder te vluchten. De vrouw heeft haar tas terug, en de politie heeft een van de twee verdachten aangehouden.

Het slachtoffer vertelt over de impact van de beroving op haar gezin met drie kinderen:

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de twee verdachten die zondagavond door de Hortensiastraat in het centrum van Monster lopen op het moment dat het slachtoffer met haar man en kinderen naar buiten komt. Ze kijken even naar ze en verdwijnen dan uit beeld. Korte tijd later verschijnen de mannen weer, en lopen achter de vrouw en haar gezin aan. Via de Zeestraat, Havenstraat en Emmastraat lopen ze naar de Gantellaan, waar de beroving plaatsvindt.

De man die nog wordt gezocht is blank en heeft een slank postuur. Hij draagt een donkere pet, een wit t-shirt en een donkere broek. Verder heeft hij donkere schoenen aan. Het valt op dat hij op beide armen en benen tatoeages heeft. De politie hoopt dat iemand hem herkent, mogelijk in combinatie met de man die al is aangehouden. Die droeg tijdens de beroving opvallende oranje/zwarte kleding.

Weet u wie het is?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070.
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem.