Archief
Signbiblio

Signbiblio

Maassluizer opgepakt in onderzoek naar grootschalige belastingfraude

Een man uit Maassluis wordt verdacht van grootschalige belastingfraude, witwassen en valsheid in geschrifte. Hij is vorige week aangehouden door de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (Fiod).

In deze zaak zijn op 4 oktober in totaal zes mannen van 25 tot en met 77 jaar aangehouden. Zij komen uit Apeldoorn, Gemeente Albrandswaard, Schiedam, Hardinxveld-Giessendam, Maassluis en Heemstede. Hun woningen zijn doorzocht, net als woningen in Rotterdam en in Schilde (België) en drie bedrijfspanden doorzocht in Apeldoorn, Rotterdam en Wijnegem (België).

Tijdens de doorzoekingen is gebruik gemaakt van geldhonden van de politie. Er is beslag genomen op administratie, telefoons, bankrekeningen, ruim 200.000 euro aan contant geld, auto’s, twee boten en dure horloges.

Miljoenen contant opgenomen

Het onderzoek is begonnen naar aanleiding van een signaal van de Belastingdienst. Uit onderzoek bleek dat van de bankrekeningen van twee van de verdachten en aan hen gelieerde vennootschappen miljoenen contant werden opgenomen.

Uit het onderzoek kwamen geldstromen naar voren, waarbij meerdere verdachten of vennootschappen betrokken zijn. Er is gebruik gemaakt van valse facturen, overeenkomsten en betalingsomschrijvingen, waarmee het leek alsof er sprake was van legitieme geldstromen. Het vermoeden is dat de op de facturen vermelde diensten en prestaties in werkelijkheid niet zijn verricht. Daarnaast hebben de mannen vermoedelijk valse facturen in hun administratie opgenomen en aan de Belastingdienst overgelegd, waardoor ten onrechte grote bedragen aan voorbelasting werden teruggevraagd.

De mannen zijn inmiddels op vrije voeten, maar blijven verdachten in het onderzoek. Het nadeel voor de schatkist moet uit nader onderzoek nog blijken.

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis