Archief
Thierry Schut

Westland geeft weer planten weg

Westland gaat weer gratis groen weggeven aan inwoners van de gemeente. Dit keer gaat het om 2.400 planten.

Ieder huishouden mag op zaterdag 29 oktober maximaal twee planten ophalen. De actie gebeurt in samenwerking met Plan Boom, waarmee de Nederlandse natuur- en milieufederaties in vier jaar tijd een miljoen extra bomen willen planten.

In april dit jaar werden er al zo'n 800 boompjes uitgedeeld aan de Westlanders. Hier werd zo massaal op gereageerd, dat er nu gekozen is voor een inschrijfsysteem. Zonder aanmeldingen is het ophalen niet mogelijk en vol = vol. Aanmelden kan via Westlandwoontduurzaam.nl/groen, waarop een tijdslot kan worden gekozen. Daarna ontvang je een e-mail met bevestiging en het ophaaladres.

De planten die worden weggegeven zijn handzaam in formaat en zitten in een pot. Zij groeien na het poten uit tot een struik, heester of boom. Bij het uitdelen wordt ook een pootinstructie overhandigd. Uitgedeeld worden de Rode Kornoelje, de Wilde Kardinaalsmuts, Sporkehout, Duindoorn en Wilde Liguster.

De actie is ook het einde van de actie NK Tegelwippen. Sinds maart reed de Tegeltaxi rond om Westlander te stimuleren zoveel mogelijk plaats te maken voor groen door tegels uit de tuin te halen. De taxi rijdt op 20 oktober voor de laatste keer en heeft tegels opgehaald bij ongeveer 100 adressen in Westland. Later dit jaar wordt bekend gemaakt hoeveel tegels er gewipt zijn.

Bekijk onze reportage over het weggeven van bomen afgelopen april:

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland