Archief
Rabobank

Rabobank Westland verdeelt 3 ton onder verenigingen

273 verenigingen uit het werkgebied van Rabobank Westland krijgen in totaal 300.000 euro uit het coöperatief dividend van de bank.

Het grootste uitgekeerde bedrag is 3.500 euro. Dat krijgen 10 clubs op hun bankrekening bijgeschreven. Daaronder de 's-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade die het geld gaat besteden aan weerbaarheidstraining voor lifeguards, voetbalvereniging Naaldwijk die het gebruikt voor de aanschaf van een nieuw speakersysteem, maar ook BoereGoed dat het geld gebruikt voor herkenbare bedrijfskleding en uitbreiding van de koffiehoek.

Onder de naam ClubSupport, voorheen Clubkas Campagne genoemd, geeft de coöperatieve bank ieder jaar een deel van het resultaat terug aan verenigingen. Die moeten wel klant zijn van de bank en zich voor de actie aanmelden, waarbij ze een (maatschappelijk) doel moeten aangeven waaraan ze het geld willen uitgeven.

Leden van de Rabobank konden de afgelopen maand stemmen op een club of vereniging. Dat werd gedaan door iets meer dan 7.100 mensen. Het aantal stemmen per club bepaalde de hoogte van het bedrag dat is binnengehaald. Het minimumbedrag dat door de bank is uitgekeerd, is 250 euro; dat blijkt het resultaat voor 23 verenigingen.