Archief

'Historie van Den Hoorn op gevels bedrijfspanden'

De (cultuur)historie van Den Hoorn komt in de nabije toekomst mogelijk tot leven langs de Harnaskade. De gemeente heeft het idee om de gevels van bedrijfspanden te beplakken met historische foto's.

Dat schrijft het college van B en W in een brief aan de raad. Nog deze maand wil zij een lokale ondernemer opdracht geven om onderzoek te doen naar de mogelijkheden. Doel is om de belevingswaarde van de Harnaskade te vergroten.

De Harnaskade bevindt zich aan de buitenrand van de Harnaschpolder. De weg is eerder hersteld als 'groene verbinding' en wordt veel gebruikt door voetgangers die een ommetje maken en door doorgaand fietsverkeer. Het versterken van de groene belevingswaarde is al langer onderwerp van bespreking. Onlangs kwam het bij inwoners ook weer ter sprake tijdens het CultuurStek-festival 'Van het Kassie naar de schuur'.

Medewerking van bedrijven

In de eerste fase moet op basis van verbeeldingen de medewerking van de bedrijven worden verkregen. Als er voldoende medewerking is, volgt realisatie. Dit betekent het uitwerken van de verbeeldingen in fysiek beeldmateriaal en dit bevestigen aan de gevels van de bedrijfsloodsen.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Den Hoorn