Handbalsters Quintus met één been in volgende ronde

De handbaldames van Quintus hebben gisteravond een grote stap gezet naar de volgende ronde van de European Cup. In het eerste deel van het tweeluik met Kamaterou won de ploeg met 18-34.

Beide wedstrijden worden dit weekend in Kwintsheul gespeeld. Gisteravond was voor Quintus de 'uitwedstrijd'. De Westlandsen waren van het begin af aan de betere ploeg. Na tien minuten stond er al een voorsprong van 2-5 op het scorebord. Via 6-11 na twintig minuten stond het bij rust 10-18. Quintus ging in de tweede helft vrolijk door met scoren. Halverwege de tweede helft had de tegenstander uit Griekenland er pas vier gemaakt, tegen tien voor Quintus (14-28).

Vanmiddag om 16.00 uur is de terugwedstrijd. Quintus is al vrijwel zeker geplaatst voor de volgende ronde. Het hoeft alleen maar een voorsprong van zestien doelpunten te verdedigen.

Heren Quintus winnen weer

De heren van Quintus hebben in de eredivisie na twee nederlagen op rij weer eens gewonnen. Het tweede team van Herpertz Bevo werd met 36-31 opzij gezet.

Quintus stond in de eerste helft lang aan de goede kant van de score, maar vlak voor rust kwamen de Limburgse gasten terug tot 14-14. Via 14-16 was de stand halverwege 17-17. In de tweede helft bleef het nog enige tijd spannend, maar nadat de thuisploeg tot een score van 23-26 was gekomen, gaf het de voorsprong niet meer uit handen.

Velo wint duel der promovendi

De handbaldames van Velo hebben hun derde overwinning van dit seizoen in de eredivisie binnen. In eigen huis werd het 31-22 tegen mede-promovendus PSV. De Wateringsen staan na zes duels op de zevende plaats in de competitie.

Gelijkspel in derby Westlandia-Quintus 3

In de tweede divisie stond de streekderby tussen WPK/Westlandia en Quintus 3 op het programma. Het duel eindigde in een 27-27 gelijkspel.

HV Quintus - Herpertz Bevo 2 36-31

HV Quintus 2 - Vlug en Lenig 19-29