Archief
WOS

WOS

Schaatsmuseum eind dit jaar open

Het Westlands Schaatsmuseum hoopt eind november of begin december de deur van het nieuwe onderkomen aan de Parallelweg in 's-Gravenzande te openen.

Voor de eerste expositie in het nieuwe museum is als thema gekozen: Van Wim tot Jutta, verwijzend naar de ’s-Gravenzandse schaatshelden Wim van der Voort en Jutta Leerdam. Maar ook aan de recreatieve 's-Gravenzandse schaatsers zal aandacht worden geschonken. Daarom is het museum op zoek naar leuke foto's van schaatsers op de Banken of op de vaart bij de Veilingkade. Die kunnen gemaild worden naar info@westlands-schaatsmuseum.nl.

Een definitieve datum voor de opening is nog niet te geven, omdat er nog veel werk verzet moet worden. Zo moeten vitrines worden opgeknapt, wanden geschilderd en lampen gemonteerd. Het museum is daarom dringend op zoek naar een klusjesman. Maar ook na opening van het museum is er behoefte aan uitbreiding van het vrijwilligersbestand, met name dames of heren die als gastvrouw of gastheer tijdens de openingsuren (woensdagmiddag, zaterdagmiddag of zondagmiddag) bezoekers willen ontvangen. Geïnteresseerden kunnen bellen met Coby Verbeek op nummer 06-53353341.