Archief
Omroep West

Brand bij fabrikant sportkousen: 'Ziel en zaligheid zit in het bedrijf'

De breimachines, het garen, de kasten vol sportkousen. Bij Raymar Sportkousen in Wateringen zit alles onder een dikke laag roet.

Zaterdag brak brand uit bij het familiebedrijf, waarschijnlijk door kortsluiting in een van de breimachines. "Onze ziel en zaligheid zit in dit bedrijf", zegt eigenaar Raymond Trouwborst. "We hopen zo snel mogelijk de draad weer op te pakken."

Het verhaal van Raymar Sportkousen begint in 1987. "Mijn vader wist twee breimachines op de kop te tikken. In een garagebox in Den Haag begon hij met het breien van voetbalsokken." Het was 's ochtends breien, 's middags rijden: dan bracht zijn vader de bestellingen rond. Inmiddels leveren zijn zoons Raymond en Marcel sportkousen aan tien professionele voetbalclubs en aan talloze hockeyteams.

Nadat zaterdag brand uitbrak in de fabriek zit de familie met de handen in het haar. "Het is heel moeilijk om snel aan nieuwe gespecialiseerde breimachines te komen", zegt Raymond. Zijn telefoon gaat aan een stuk door. "Klanten maken zich zorgen over hun bestellingen", zegt hij. "We doen er alles aan om de productie zo snel mogelijk weer op gang te brengen."

Rookschade aan de sportkousen Omroep West

Maandagmorgen bracht hij persoonlijk een bezoek aan de sociale werkvoorziening die Raymar helpt bij het vouwen en inpakken van de kousen. "Het was hartverwarmend om te zien hoe de mensen met ons meeleven. "Je gaat het wel redden hoor Raymond", zeiden ze. Ik kreeg een groot applaus. Dat doet je wel wat."