Archief
Signbiblio

Signbiblio

Al 22.000 euro voor 'Westland geeft Warmte'

De Westlandse kerken hebben al 22.000 euro beschikbaar voor mensen die door de hoge gasprijzen in de problemen komen. Dat zegt initiatiefnemer Joop van Rossem.

Van Rossem zette eerder dit jaar 'Westland geeft Warmte' op. Naast de kerken zijn ook Stichting Voor Elkaar Westland, VitisWelzijn, Voedselbank, Vluchtelingenwerk betrokken. Idee is om de energiecompensatie die huishoudens via een belastingvoordeel hebben gekregen, te herverdelen. Westland geeft Warmte vraagt particulieren, bedrijven en organisaties geld te geven.

Inmiddels is al 12.000 euro opgehaald. Fonds 1818 legt nog eens 10.000 euro bij. "We hebben nu een bedrag van 22.000 euro en ik verwacht dat er meer bijkomt", zegt Van Rossem bij Maarten in de Middag.

Verlengd tot maart

Het aantal aanvragen van mensen die in de problemen komen, is in Westland nog relatief laag, zeker in vergelijking met de grote steden. "Maar er wordt ons gewaarschuwd: pas op, de herfst komt eraan! Mensen hebben nog niet goed door hoe erg de situatie is waar ze zelf in zitten", aldus Van Rossem. "Ons is geadviseerd om het geld niet uit te geven aan dat kleine aantal mensen dat een aanvraag heeft gedaan, maar om het project te laten doorlopen." Het project is daarom verlengd tot maart 2023.

Van Rossem: "Wij gaan opnieuw allerlei mensen vragen een bijdrage te leveren." Meer informatie over het storten van geld is te vinden op de website Westland geeft Warmte.

Beluister het hele gesprek:

120 procent van het minimum

Mensen die maximaal 120 procent van het bestaansminimum verdienen, kunnen een beroep doen op geld vanuit de overheid. "Maar er zijn mensen die daar niet voor in aanmerking komen en de weg naar de gemeente niet weten te vinden. Die kunnen bij ons aankloppen." Beoordeling gebeurt bij de Buurt Informatiepunten van Vitis Welzijn. "Wij zitten er wat anders in dan de overheid, die gaat tot achter de komma kijken of je in aanmerking komt. Zo doen wij het niet. Wij kijken hoe is jouw situatie precies."

Categorieen:
Nieuws Economie Westland