Archief
Vitis Welzijn

Vitis Welzijn

Vrijwilligers Plusbus krijgen ijsje

De vrijwilligers van de Plusbus zijn vanmorgen in de watten gelegd met een exquise lekkernij: Westlands vanille-ijs met bladgoud.

Hidde de Brabander, Meesterijsbereider en een van de drie Meester Patissiers die Nederland rijk is, had het ijs gemaakt ter gelegenheid van de Nationale Ouderendag. Dit is een jaarlijks terugkerend initiatief van het Nationaal Ouderenfonds.

Dit keer werd speciale aandacht gevraagd voor het thema mobiliteit. Een belangrijk onderwerp volgens woordvoerder Lise Notenboom: "Mobiliteit is de sleutel naar het groot houden van je leefwereld en het onderhouden van je sociale netwerk." En in Westland speelt de Plusbus een grote rol daarin. Met deze vervoersdienst, mede mogelijk gemaakt door sponsoren, kunnen zestigplussers voordelig eropuit. Denk aan arts-, familiebezoek of boodschappen doen. Ze worden daarbij begeleid door vrijwilligers.

Omdat Nationale Ouderendag ook bij uitstek dé dag is om mensen in het zonnetje te zetten, besloot De Brabander de vrijwillige chauffeurs, bijrijders en planners van de Plusbus te trakteren op een ultiem verwenmoment. "Deze mensen zijn allemaal betrokken en vol passie bezig met hun vrijwilligerswerk. Zij zorgen ervoor dat ouderen de dingen kunnen blijven doen die belangrijk voor hen zijn. Dat verdient waardering."

Door gebruik te maken van de Plusbus konden Westlandse senioren ook aanschuiven bij de Voorleeslunch, die in het kader van Nationale Ouderendag werd gehouden in De Prinsenhof in Maasdijk. Bibliotheek Westland tekende voor de organisatie, in samenwerking met Vitis Welzijn. Bezoekers genoten gezamenlijk van een lunch en luisterden naar een mooi verhaal, voorgelezen doorboekenfanaat Trudy de Munck.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland