Archief
112 Maasmedia

112 Maasmedia

Fietsenstalling station Maassluis-West wordt verkleind

De begin dit jaar vernielde overkapping van de fietsenstalling bij station Maassluis-West krijgt geen nieuwe ruiten. In plaats daarvan wordt de stalling verkleind en worden de vrijkomende materialen gebruikt voor het herstel.

Dit schrijft het Maassluise college van B en W in antwoord op vragen van de PvdA. Die vragen dateren al van eind mei dit jaar. Het college verontschuldigt zich voor de late afhandeling: "Door vakanties, ziekte en personeelstekorten heeft dit lang geduurd." De gemeente verwacht dat de werkzaamheden in november kunnen beginnen.

Sinds de opening van station Steendijkpolder wordt de fietsenstalling van Maassluis-West veel minder gebruikt en is er juist meer behoefte aan stallingsruimte bij station Steendijkpolder. Inmiddels is een deel van de stalling van West al naar Steendijkpolder verplaatst, zodat de capaciteit daar nu voldoende is. Het herstel van de overkapping bij West is in voorbereiding; tegelijkertijd zal de omvang van de fietsenstalling worden teruggebracht, zo schrijft het college.

De PvdA-fractie had ook gevraagd om permanent camera's te plaatsen bij de stations gezien de voortdurende vernielingen daar. Het college zegt de zorgen over de veiligheid te delen en zal laten nagaan wat de mogelijkheden zijn om een camera bij station West te plaatsen. "Wat we al hebben gedaan is bij de inrichting en het materiaalgebruik gekeken naar vandalisme-gevoeligheid. Zo kunnen fietsen met een hangslot worden vastgezet aan de ogen in het fietsenrek."