Archief
Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat

A20 weer heel weekend afgesloten

De A20 in de richting Hoek van Holland is van vrijdagavond tot maandagmorgen afgesloten tussen het Kethelplein en Maassluis. In de nacht van 8 op 9 oktober is ook de rijbaan richting Rotterdam dicht tussen Maassluis en afrit 9 Vlaardingen.

Werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding maken de afsluiting noodzakelijk. Weggebruikers worden omgeleid en moeten rekening houden met langere reistijd. Voor afrondende werkzaamheden wordt de A20 richting Hoek van Holland bovendien afgesloten van maandag 10 oktober 22.00 uur tot dinsdag 11 oktober 05.00 tussen het Kethelplein en afrit 7 Maassluis.

De weekendafsluiting in de richting Hoek van Holland gaat vrijdag om 22.00 uur in en duurt tot maandag 10 oktober 05.00 uur. Op de rijbaan richting Rotterdam is tussen Maassluis en het Kethelplein de linkerrijstrook dicht. De opritten bij de Holysingel en de Marathonweg in Vlaardingen zijn op 7 oktober vanaf 21.00 uur afgesloten. In de richting Rotterdam gaan zaterdag de opritten in Maassluis en bij de Marathonweg om 21.00 uur dicht.

Om de bewegwijzeringsborden op de A4 tijdelijk aan te passen is vrijdagnacht en zondagnacht de Ketheltunnel richting Rotterdam enige tijd afgesloten. In de richting van Den Haag zijn dan op de A4 af- en oprit 16 (Vlaardingen-Oost), de parallelweg van de Beneluxtunnel en de verbindingsweg naar de A20 richting Rotterdam enige tijd dicht.

Tijdens dit weekend wordt doorgaand verkeer richting Hoek van Holland omgeleid via de A4 en de Woudseweg (N223). Verkeer vanuit Rotterdam/Delft naar Vlaardingen rijdt via de A20 afrit 10 Schiedam-Noord of A4 afrit 16 Vlaardingen-Oost. Om sluipverkeer tegen te gaan zijn de Broekpolderweg en de Zuidbuurt afgesloten voor doorgaand verkeer. Tijdens de nachtafsluiting richting Rotterdam wordt doorgaand verkeer vanaf knooppunt Westerlee omgeleid via de N223 en de A4.

De ervaring leert dat het door de afsluiting van de A20 erg druk wordt op de wegen in Maassluis en Vlaardingen. Dit zorgt, vooral op de Maassluissedijk, voor vertragingen die op kan lopen tot een half uur. Reizigers wordt geadviseerd om de hoofdomleidingsroutes te volgen, de metro te nemen of om op de fiets te stappen.