Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 39: Regiogenoten plaatsen zich voor NK judo

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van al het kleine(re) sportnieuws, waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Judo - Nanco Krijthe uit Maassluis en Wateringer Jelle van Teijlingen hebben zich gisteren geplaatst voor de NK judo van eind deze maand. Tijdens het NK kwalificatietoernooi in Almere eindigden zij allebei op de derde plaats. Krijthe deed dat in de gewichtsklasse tot 66 kilo en Van Teijlingen in de klasse tot 73 kilo. Margit de Voogd (Maassluis) en Coen van Winden (De Lier) zijn al rechtstreeks geplaatst voor het NK.

Zaterdag

Tennis - Arantxa Rus en Tamara Zidansek hebben in Parma de finale van het dubbelspel verloren. De twee wonnen nog wel overtuigend de eerste set, maar moesten daarna buigen voor het Tsjechische duo Detiuc/Kolodziejova: 1-6, 6-3 en 10-8.

Darts - De Nederlandse dartploeg, met daarin Priscilla Steenbergen uit Maasdijk, heeft op de Europe Cup in Spanje zilver gehaald bij het teamevent. In de finale was Engeland te sterk voor het Nederlandse viertal.

Vrijdag

Darts - Priscilla Steenbergen uit Maasdijk is op de Europe Cup in Spanje ook uitgeschakeld in het koppelstoernooi. De Westlandse ging samen met Noa-Lynn van Leuven in de achtste finales onderuit.

Donderdag

Darts - Priscilla Steenbergen is in het single-toernooi van de Europe Cup in Spanje niet door naar de finaledag. De Maasdijkse won vandaag haar eerste twee wedstrijden met 4-0, van Anisoara Brinzei and Karolína Rysova. Bij de laatste 64 kwam ze echter de Italiaanse Aurora Fochesato tegen en ging met 2-4 onderuit. Vrijdag staat het koppelstoernooi op het programma.

Woensdag

Tennis - Arantxa Rus is op het WTA-toernooi in Parma uitgeschakeld in de tweede ronde. De 31-jarige Monsterse won tegen Maria Sakkari (nr. 7 van de wereld) nog wel de eerste set, maar ging uiteindelijk met 6-3, 2-6 en 3-6 onderuit.

Dinsdag

Tennis - Arantxa Rus is in Parma doorgedrongen tot de tweede ronde. De 31-jarige Monsterse versloeg op het Italiaanse gravel Panna Udvardy uit Hongarije in twee sets: 7-5 en 6-3. In de eerste set ging het nog bijna mis, toen ze een 5-0 voorsprong weggaf en het 5-5 werd.

Handbal - Judith van der Helm uit Honselersdijk is op het laatste moment toegevoegd aan de selectie van Oranje voor een trainingsstage in Denemarken. De pas 17-jarige speelster van Quintus vervangt de geblesseerde Harma van der Kreij. Nederland speelt eind deze week tegen Denemarken, Noorwegen en Zwitserland.

Atletiek - Komende zondag wordt in Maassluis voor het eerst de Furieadeloop gehouden. Er is een wedstrijd van 1 kilometer voor de jeugd en 5 kilometer voor volwassenen. Start- en finishlocatie is het Schanseiland, waar ook de rest van de Furieade plaatsvindt. Deelname is gratis. Inschrijven kan via de website van AV Waterweg.

Darts - De loting voor de World Grand Prix is bekend. Dirk van Duijvenbode speelt in de eerste ronde tegen titelhouder Jonny Clayton. De twee speelden de afgelopen weken ook al twee keer tegen elkaar. Bij de World Grand Prix moet elke leg worden begonnen met een dubbel. Het toernooi wordt van 3 tot en met 9 oktober gehouden in Leicester.

Maandag

Tennis - Arantxa Rus is vandaag verder weggezakt op de wereldranglijst. De 31-jarige Monsterse gaat van 101 naar 114. Vorige week bereikte ze nog wel de kwartfinales van het WTA-toernooi in Boedapest. Deze week speelt ze een WTA-toernooi in Parma.

Atletiek - De Monsterse atleet Cor van Dam is afgelopen weekend Nederlands kampioen geworden op de werpvijfkamp. Hij deed dat in de leeftijdscategorie 75+. Het kampioenschap omvat vijf onderdelen: kogelstoten, kogelslingeren, discuswerpen, speerwerpen en gewichtwerpen. Van Dam behaalde in totaal 3.170 punten, ruim honderd meer dan zijn grootste concurrent Jan Titulaer.