HV Westland

HV Westland

Dames HV Westland winnen wedstrijd 'met twee gezichten'

De hockeydames van HV Westland hebben de thuiswedstrijd tegen Roomburg met 3-2 gewonnen. Het was een duel met twee gezichten.

Bij rust stond het in Naaldwijk 3-0 in het voordeel van de thuisploeg. In de tweede helft scoorde Westland niet meer, maar de tegenstander uit Leiden maakte wel twee treffers. "Het was slordig, er was balverlies. In plaats van te blijven passen, gingen we de bal brengen, verkeerde keuzes maken", legt coach Kai Been uit. Na de 3-1 raakten de Westlandse dames enigszins in paniek en daarna viel ook de 3-2. "Gelukkig hebben we het in het laatste kwart op 3-2 kunnen houden", aldus Been.

Door de overwinning gaat HV Westland voorlopig alleen aan kop. Het verschil met achtervolgens DSHC en Pollux is één punt.

Beluister het gesprek met Kai Been:

Eerste punt heren

De heren van HV Westland pakten na drie nederlagen op rij vandaag eindelijk hun eerste punt. Thuis tegen Groen-Geel, dat al zes punten haalde, werd het 1-1. Volgende week staat de zware uitwedstrijd tegen koploper Barendrecht op het programma.