Arno van Leeuwen

Valto blijft ongeslagen, eerste overwinning Dijkvogels

De korfballers van Valto zijn nu echt koploper van de overgangsklasse. De Lierenaren wonnen vanmiddag in Delft van Excelsior: 10-14.

Beide ploegen hadden tot vorige week vijf punten en gingen daarmee samen aan kop. Door de overwinning is Valto twee punten 'los'. In een pittig duel waren de Westlanders de bovenliggende partij. Binnen tien minuten stond het al 0-4 en dat kwam Excelsior niet meer te boven. Veel werd er overigens niet gescoord. Halverwege stond het 5-8.

Streekgenoot Ondo speelde met 14-14 gelijk bij KCR. De ploegen gingen in Ridderkerk eigenlijk de hele wedstrijd gelijk op. De 's-Gravenzanders hadden in de eerste helft een marge van twee (5-7), maar bij rust was het 8-8. De promovendus heeft nu drie punten uit vier wedstrijden. Dat is evenveel punten als KCR, Nieuwerkerk en Koag.

Trainer Tom van de Burgt blikt terug:

Eindelijk overwinning Dijkvogels

Het Maasdijkse Dijkvogels kende dit seizoen een lastige start in de tweede klasse. De eerste drie wedstrijden gingen verloren. Vanmiddag was daar dan toch de eerste zege. Uit bij Wion werd het 16-19. Volgens trainer Marcel le Pair had zijn ploeg de wedstrijd vanaf het begin af aan in handen. Vlak voor rust was er nog wel een opstootje, dat voor wat problemen zorgde. Maar in de tweede helft pakte Dijkvogels de draad weer op.