Archief
Bart van der Helm

Jongeren en professionals werken samen aan nieuwe uitvindingen op Lely Campus

Stichting GoDare heeft een volledig vernieuwde locatie geopend op de Lely Campus in Maassluis. Een plek waar jongeren samen met professional onder één dak kunnen ontdekken, verkennen en creëren.

Tijdens de opening van de nieuwe locatie presenteerden kinderen van groep 8 van de Aloysiusschool uit Maasland hun innovatieve oplossing voor rondzwervend afval op de boerderij. Het idee achter de nieuwe locatie is om meer techneuten op te leiden. "Er zijn te weinig techneuten in Nederland. Ons doel is daarom om jongeren te stimuleren, maar ook om dat te combineren met tech-professionals", vertelt Has van den Kieboom van Stichting GoDare.

"Er zijn gewoon heel veel techneuten nodig in dit land", gaat Van den Kieboom verder. "Voor bijvoorbeeld klimaatverandering heb je techneuten nodig. Als die er te weinig zijn, kun je dus beter jong investeren." Jong investeren is dan ook het doel van het programma. Kinderen van groep 8 tot en met studenten van de TU in Delft kunnen hier samen met professionals werken aan technische innovaties.

Bij Maarten in de Middag spraken we deze week met Has van den Kieboom:

'Jongeren zijn creatief'

Het werken met jongeren is niet alleen belangrijk voor de toekomst. Het heeft ook een groot voordeel waar de professionals van nu veel van kunnen leren. "De kinderen zijn erg creatief", legt Van den Kieboom uit. "Wij zijn toch een beetje beperkt door allerlei belemmerende gedachten zoals bijvoorbeeld budget. Kinderen denken hier niet aan, en daardoor ontstaan er hier heel veel goede ideeën. En dat is prachtig om te zien."