Archief
Signbiblio

Per 1 januari toeristenbelasting in Midden-Delfland

Toeristen die overnachten in Midden-Delfland gaan vanaf 1 januari toeristenbelasting betalen. Dat staat in een voorstel van het college van B en W in de gemeenteraad, die daar in oktober over vergadert.

Midden-Delfland hief eerder nog geen toeristenbelasting, vanwege het geringe aantal verblijfsaccommodaties. Daar komt verandering in met de oplevering van het Van der Valk-hotel in de Harnaschpolder later dit jaar. De 142 kamers in het hotel kunnen voor een substantiële inkomstenbron zorgen. De verwachte opbrengst is 100.000 tot 125.000 euro, die moet ten goede komen aan gebiedsmarketing en stimulering van toerisme in de gemeente.

Als de raad akkoord gaat, betalen mensen die kamperen 0,85 euro per persoon per nacht en mensen die elders overnachten 1,25 euro per nacht. Dit tarief staat voor twee jaar vast, daarna kan dit worden verhoogd.

In de andere gemeenten in onze regio wordt al toeristenbelasting geheven. In Maassluis betaal je 2,25 per nacht, in Westland (5 procent van de (kale) overnachtingsprijs met een minimum van 1,25 euro per persoon per nacht) en Hoek van Holland (6,5 procent van de (kale) overnachtingsprijs) zijn de tarieven meer variabel.