Archief
WOS

Nieuwe stadsdichter Maassluis kiest voor verbinding

Marleen Opschoor is gisteravond gekozen als nieuwe stadsdichter van Maassluis. Zij gaat de functie de komende twee jaar bekleden, als eerste vrouw ooit.

Drie genomineerde droegen in buurtcentrum de Hooftzaak ieder twee gedichten voor. Een vrij gedicht en een gedicht over Maassluis. De andere genomineerde waren Sonja Uleman en Renee Schipper. De jury was niet alleen gecharmeerd van de dichtkunst van Opschoor, het sprak hen ook aan dat zij de verbinding zoekt met andere kunstvormen.

"Kunst en poëzie met elkaar verbinden lijkt mij een hele mooie uitdaging", aldus Opschoor. "Ik denk ook dat er in Maassluis best nog wel een taak ligt om poëzie meer zichtbaar te maken. Bijvoorbeeld in de vorm van muurgedichten of het publiceren van gedichten in openbare ruimtes. Mijn gedichten zijn daarbij een toegankelijke manier om de bewoners van Maassluis te bereiken."

Opschoor haalt haar inspiratie uit wat ze ziet, leest en voelt. Ook de actualiteiten spelen een belangrijke rol. Als voorbeeld geeft zij het thema 'eenzaamheid' dat in Maassluis in oktober veel aandacht krijgt. "Het zijn van stadsdichter is een hele mooie uitdaging om aan te gaan", laat Opschoor ten slotte weten.