Archief
Signbiblio

Signbiblio

Petitie voor hondenuitrengebied in nieuwbouwwijk De Lier

Een bewoner van de nieuwbouwwijk Molensloot in De Lier is een petitie gestart voor een hondenuitrengebied bij haar wijk. Ze vindt dat er te weinig veilige plekken zijn om honden los te laten lopen.

De petitie is gestart door Nicolien Pronk. "Het is jammer dat er geen uitlaatplek is voor de honden uit deze wijk, het is namelijk te gevaarlijk om ze hier los te laten", vertelt Pronk . Volgens haar zijn er te vaak mensen die over het voetpad fietsen en is er nu niet genoeg ruimte.

Er is in De lier nog wel een ander hondenuitrengebied, bij de Veilingweg. Voor de mensen uit de nieuwe wijk Molensloot is dat echter te ver om even naartoe te lopen, het is namelijk aan de andere kant van De Lier. "Het is ver weg voor mij. Ik kan er wel naartoe maar dan moet ik met de auto", aldus Nicolien. "Daarnaast denk ik ook dat het veel te klein om ook nog alle honden uit deze wijk daar los te laten lopen."

Het hondenuitrengebied langs de Veilingweg.

Gemeenteraad

Ondertussen is de petitie al meer dan 100 keer ondertekend. De petitie viel ook op in de gemeenteraad en werd gisteravond besproken in de vergadering van de commissie Ruimte van de gemeente Westland. Westland Verstandig vroeg hoe ver het college staat met de hondenuitrengebieden in Westland. Er zijn in Westland momenteel acht hondenuitrengebieden:

  • Hofpark, Wateringen
  • Veilingweg, De Lier
  • Recreatiegebied De Wollebrand, Honselersdijk
  • Prinsenbos, Naaldwijk
  • Slaperdijk, Monster
  • Rijnvaartpark, 's-Gravenzande
  • Oranjepark, 's-Gravenzande
  • Koningin Julianaweg, 's-Gravenzande

Of er een tweede hondenuitrengebied komt in De Lier, is nog even afwachten.

'Voel me gehoord'

Pronk is blij dat er al zo snel in de gemeenteraad over gesproken is en hoopt dat ze haar twee hondjes binnenkort in haar eigen wijk los kan laten rennen. "Ik wil nog meer handtekeningen binnenkrijgen, maar ik voel me in ieder geval gehoord", vertelt ze. De petitie is hier te ondertekenen.