Archief
Google Streetview

Google Streetview

Oprichting Coöperatie ONS-Recreatieoord mijlpaal Hoeks vakantiepark

Met de daadwerkelijke oprichting van een coöperatie is gisteren de eerste stap gezet naar de eigendomsoverdracht van Recreatieoord Hoek van Holland van de gemeente Rotterdam naar de bewoners van dit familiepark.

Als alles volgens plan verloopt, beleeft het recreatieoord volgend jaar twee historische momenten: het 100-jarig bestaan én het feit dat alle huurders van de vakantiehuisjes mede-eigenaar van het park worden.

Volgens voorzitter Yoek Kouwenhoven van Coöperatie ONS-Recreatieoord moet nu eerst de verkrijging van erfpacht officieel worden geregeld. "Als de erfpacht in handen van de nieuwe coöperatie is, kan een beheerder voor het park worden aangesteld", verklaart hij.

Statuten opstellen

De overdracht in eigendom volgt een half jaar later dan gepland en moet halverwege 2023 zijn afgerond. Tot die tijd heeft het bestuur van de coöperatie de tijd om samen met de recreanten het huishoudelijk reglement op te stellen. Tegelijkertijd brainstormen bestuur en parkbewoners over de activiteiten die volgend jaar een combinatie kunnen vormen ter gelegenheid van de viering van het 100-jarig bestaan en de overdracht van het park aan de coöperatie.

Recreatieoord Hoek van Holland is één van de laatste recreatieparken in Nederland die nog in gemeentelijk bezit zijn. Aanvankelijk wilde het Rotterdamse college van B en W het park verkopen aan 'de hoogste bieder'. De gemeenteraad wilde echter dat de bewoners het eerste recht zouden krijgen. In december 2021 kwam het college met het voorstel om de grond van het recreatieoord in erfpacht uit te geven aan een door de recreanten op te richten coöperatieve vereniging.