Archief
WOS

WOS

'Vernielingen op begraafplaats Molenlande niet door vandalisme'

Er is afgelopen week geen sprake geweest van vandalisme op de begraafplaats Molenlande in Monster, aldus wethouder Michiel Ferwerda van de gemeente Westland.

In reactie op een rondvraag van Westland Verstandig tijdens een dinsdagavond gehouden commissievergadering heeft Ferwerda de feitelijke gang van zaken uit de doeken gedaan.

Er was bij de gemeente op het e-mailadres ondermijning@gemeentewestland.nl een melding binnengekomen van vernieling. Onderzoek leverde volgens de wethouder de volgende uitkomst: "De aannemer die daar bezig is geweest, heeft het een en ander beschadigd en dat niet pro-actief gemeld bij de beheerder. De schade zal hersteld worden".

Doordat deze vernieling door een nabestaande in een Facebookgroep is aangekaart, heeft de zaak een vlucht genomen. Op haar vraag of andere nabestaanden ook met vernielingen te maken hebben gehad, reageerde iemand: "Ja op mijn vaders graf is er fikkie gestookt en daarbij zijn het naambordje en een plantenbakje vernield. Uiteraard contact gehad met Molenlande en gemeente Westland. Maar die doen niks."
Wethouder Ferwerda hierover: "Deze oudere melding had betrekking op een aannemer die met een brander onkruid had verwijderd. En op dat graf waren sporen daarvan te zien. Volgens mij hebben wij dat ook opgehelderd."