Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 38: Opnieuw zilver Benthe Boonstra op WK

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van al het kleine(re) sportnieuws, waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Roeien - Benthe Boonstra uit Monster heeft bij de WK roeien in Racice (Tsj) opnieuw zilver behaald. Na de tweede plek met de vier zonder stuurvrouw gisteren, werd het vandaag wederom een tweede plek, maar dan met de vrouwen-acht. Roemenië veroverde goud, het brons was voor Canada.

Handbal - Bij de WK rolstoelhandbal in Egypte is het Nederlandse team op de vijfde plaats geëindigd. In de strijd om de plekken 5 en 6 won Nederland met 1-2 van India. In het Nederlands team zitten drie leden van Quintus en ook de coach komt uit Westland.

In WOS Sport spraken we gisteren met Wilma Reincke over de prestaties van de Nederlandse ploeg:

Darts - Dirk van Duijvenbode is bij de Belgian Darts Open uitgeschakeld in de derde ronde. De 's-Gravenzander ging in het Belgische Wieze moest met een 6-4 nederlaag zijn meerdere erkennen in Jonny Clayton.

Zaterdag

Roeien - Benthe Boonstra uit Monster heeft op de WK roeien in Racice (Tsj) het zilver behaald met de vier zonder stuurvrouw. Het goud ging naar de Engelse vrouwen, brons was er voor Australië. Boonstra komt morgen nog in actie met de vrouwen-acht.

Darts - Dirk van Duijvenbode is bij de Belgian Darts Open doorgedrongen tot de derde ronde. De 's-Gravenzander was in het Belgische Wieze met 6-5 te sterk voor Mervyn King.

Vrijdag

Handbal - Bondscoach Per Johansson heeft de voorlopige selectie van 35 speelsters bekendgemaakt voor het EK in Noord-Macedonië. In de selectie zit een aantal Westlandse speelsters: Rinka Duijndam, Bianca Schanssema, Kelly Vollebregt (allen Wateringen), Amber Verbraeken (De Lier) en Tessa van Zijl (Poeldijk). Ook Yvette Broch uit Monster is geselecteerd en daarmee in principe speelgerechtigd. Broch heeft echter eerder aangegeven momenteel niet beschikbaar te zijn voor Oranje. Het EK wordt gespeeld van 4 tot en met 20 november.

Wielrennen - Menno Huising is bij de WK wielrennen op de weg voor junioren als zesde geëindigd. Daarmee was de 18-jarige Wateringer in Wollongong (Aus) de beste Nederlander. Emil Herzog uit Duitsland werd wereldkampioen, nadat hij António Morgado (Por) versloeg in een sprint-a-deux. Achter hen sprintte een groep van zo'n tien man voor plek 3. Die was voor Vlad Van Mechelen (Bel). Huising: "Tot een halve ronde voor het einde had ik zicht op de trui, maar uiteindelijk waren er twee duidelijk beter. In de sprint om brons begon ik te ver van achteren en eindigde als vierde van de groep."

Donderdag

Tennis - Arantxa Rus is op het WTA-toernooi in Boedapest uitgeschakeld in de kwartfinale. De 31-jarige Monsterse verloor in drie sets van de Duitse Tamara Korpatsch: 6-3 3-6 6-0.

Woensdag

Tennis - Arantxa Rus heeft zich knap geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in Boedapest. De 31-jarige Monsterse stond tegen de Hongaarse Natalia Szabanin op het randje van uitschakeling, maar won met 4-6, 6-4 en 6-4.

Dinsdag

Voetbal - Verburch heeft vanavond een oefenwedstrijd verloren van Wilhelmus. Na een 0-0 ruststand, stond het in Voorburg na 90 minuten 2-0. Het oefenduel tussen Westlandia (combinatie zondag-1 en o21) en ADO Den Haag o21 eindigde in 1-2.

Tennis - Arantxa Rus is goed begonnen aan het WTA-toernooi in Boedapest. De 31-jarige Monsterse was vandaag in de Hongaarse hoofdstad in twee sets te sterk voor Laura Pigossi uit Brazilië: 6-2 en 6-2. In de tweede ronde speelt Rus tegen thuisspeelster Natalia Szabanin.