HV Westland

HV Westland

Dames HV Westland winnen in Dordrecht

De hockeysters van HV Westland hebben de uitwedstrijd tegen DMHC gewonnen. Uit in Dordrecht werd het 2-4.

Eenvoudig ging het aanvankelijk niet voor de ploeg uit Naaldwijk. De ploeg van coach Kai Been was de betere partij, maar kwam in de eerste helft niet tot scoren. De thuisploeg kreeg een enkele kans en verzilverde die ook. Daarmee stond het halverwege 1-0.

Voor Been het moment om het spel tactisch aan te passen. Dat had resultaat. Enkele minuten na rust stond de gelijkmaker op het scorebord en daarna liep Westland uit naar 1-3. Dordrecht deed nog wel iets terug (2-3), maar HV Westland won dus met 2-4.

Voor de Naaldwijksen een belangrijke overwinning. HV Westland wil namelijk in deze tweede klasse meedoen om promotie. De dames verloren de openingswedstrijd van Gouda, maar boekten vorige week wel de eerste zege. Volgende week krijgt HV Westland het Leidse Roomburg op bezoek. Die ploeg heeft eveneens twee keer gewonnen.

Kai Been blikt terug op de wedstrijd:

Heren opnieuw onderuit

De heren van HV Westland kennen tot nu toe een tegenvallende seizoensstart. Na de 3-2 nederlaag bij Pollux en het 0-2 verlies thuis tegen Pijnacker, werd ook vandaag niet gewonnen. De Naaldwijkers reisden eveneens af naar Dordrecht en gingen met liefst 5-2 onderuit.