WOS/Leo de Jong

FC 's-Gravenzande boekt eindelijk weer een zege

FC ’s-Gravenzande heeft na drie nederlagen op rij weer eens drie punten gepakt. Het won met 4-2 van SC Feyenoord.

Beide ploegen staan in de onderste regionen van de vierde divisie. Feyenoord heeft zelfs nog niet één keer gewonnen. 's-Gravenzande begon heel goed aan de wedstrijd door na een half uur me 2-0 aan de leiding te gaan. De Rotterdammers kwamen echter vlak voor rust terug met de aansluitingstreffer. In de tweede helft kreeg de thuisploeg heel veel kansen, maar het was Feyenoord dat op gelijke hoogte kwam. FC 's-Gravenzande vocht zich terug naar die tegenvaller. Met een beetje hulp van een rode kaart voor de bezoekers won het toch. In de slotfase scoorden Stefan Bruijn en Frank Broos.

Eerste zege Den Hoorn op zaterdag, Velo wint rommelige wedstrijd

SV Den Hoorn, dat dit seizoen voor het eerst op zaterdag speelt, won de eerste wedstrijd in de eerste klasse B tegen DHC met 1-3 in een verder weinig opvallende wedstrijd. Velo speelde ook tegen een voormalig zondagploeg: VUC uit Den Haag. In een rommelig duel waarin drie keer rood viel (één keer Velo en twee keer VUC) waren de Wateringers effectiever in de aanval. Irshan Jagbandhan (twee treffers) en Ricky van Mierlo waren de doelpuntenmakers bij de 3-0 zege. Competitiegenoot Honselersdijk boekte een 1-4 overwinning op HVV, dat eveneens de overstap maakte van zondag naar zaterdag

Lyra wint van Schipluiden in eerste derby van het seizoen

In Midden-Delfland won Lyra vanmiddag met 0-2 van Schipluiden. In een gelijkwaardig duel was het Roy van der Sar die de score opende. De buren deden voor elkaar niet onder qua spelbeeld en kansen. Toch gingen de drie punten naar De Lier. Van der Sar schoot twintig minuten voor tijd zijn tweede binnen. Volgende week wacht er voor beide ploegen weer een derby. Schipluiden mag naar Monster en Lyra neemt het thuis op tegen MVV'27.

Verslaggever Sjoerd de Vos sprak met man of the match Roy van der Sar:

Tweede divisie
Excelsior Maassluis - Rijnsburgse Boys 3-1 (3-0)
Pieter Langedijk (2), Gabri Urbanus

Vierde divisie A (zaterdag)
FC 's-Gravenzande - sc Feyenoord 4-2 (2-1)

Zuid West DH - KMD 3-6 (0-3)
Tycho Wentink, Bradley Meijer, Arend Balijon, Jules Maring, Cyrus Haghighat, Boyd Klei (strafschop)

MVV'27 - Te Werve 1-3 (0-3)