Livestream Ondo

Duidelijke overwinning Valto, nipt verlies Ondo

In de overgangsklasse van het veldkorfbal heeft Valto een ruime overwinning geboekt bij KCR. Streekgenoot Ondo ging op eigen veld nipt onderuit tegen Nieuwerkerk.

In Ridderkerk kende Valto een moeizame start, maar bij rust had de ploeg uit De Lier al een voorsprong te pakken. Na een sterke fase aan het begin van de tweede helft was de marge al dusdanig groot, dat er rustig naar het einde kon worden toegewerkt. Het werd 11-18. Daarmee staat Valto met vijf punten uit drie wedstrijden nu met Excelsior gedeeld eerste. Beide ploegen treffen elkaar volgende week in Delft.

Speler Frank de Rijcke blikt terug:

Bij de wedstrijd Ondo - Nieuwerkerk was het een stuk spannender. De ploegen gingen gelijk op. In de slotfase van de eerste helft kwamen de 's-Gravenzanders terug van een 8-10 achterstand tot een 11-10 voorsprong bij rust. Ook in de tweede helft kon het nog alle kanten op. In de laatste seconden maakte Nieuwerkerk uit een strafworp de beslissende 18-19. Direct daarna klonk het eindsignaal.
Ondo speelt volgende week uit tegen KCR, dat evenveel punten (2) heeft als de Westlanders.

Overgangsklasse D
Ondo - Nieuwerkerk 18-19
KCR - Valto 11-18

Eerste klasse D
HKV/Ons Eibernest - Maassluis 10-11
De tweede overwinning voor de ploeg uit Maassluis, die nu net als drie andere ploegen 4 punten heeft.

Tweede klasse F
ODO - Roda 13-19
ODO boekte alleen in de eerste wedstrijd een overwinning, volgende week speelt het tegen hekkensluiter GKV.