Archief
WOS

WOS

Lokale lasten inwoners Midden-Delfland in 2023 gemiddeld gelijk

De woonlasten voor inwoners van Midden-Delfland blijven volgend jaar, gemiddeld genomen, gelijk. Dat staat in de meerjarenbegroting van de gemeente voor de periode 2023-2026.

Burgemeester en wethouders stellen voor om het tarief van de rioolheffing niet te veranderen en daarnaast het tarief van de afvalstoffenheffing met 4 procent te verlagen. De onroerendezaakbelasting (OZB) stijgt in de begroting wel: met 3 procent. Daarmee blijven de lasten gemiddeld gelijk, aldus het college.

De begroting laat in alle vier de jaren een positief saldo zien, daarmee blijft er ruimte om te investeren. "Midden-Delfland heeft een gezonde financiële basis. Met deze begroting investeren we in dát, waarvoor Midden-Delfland zich al jaren sterk maakt: een sterke gemeenschap met persoonlijke ondersteuning voor wie dat nodig heeft, een Bijzonder Provinciaal Landschap voor alle inwoners van Zuid-Holland, vitale dorpen en dienstverlening op hoog niveau. We verstevigen de ingezette koers en geven de ruimte aan nieuwe initiatieven", aldus wethouder Frank ten Have.

De gemeenteraad bespreekt de begroting op 8 november.