Archief
Archieffoto WOS

Archieffoto WOS

Rus zakt uit top 100 beste tennissters

Arantxa Rus behoort sinds deze maandag niet meer tot de beste honderd tennissters van de wereld. Op de nieuwe ranglijs van de WTA staat zij nu op plek 101.

De 31-jarige Monsterse keerde in 2018 na een afwezigheid van vijf jaar terug in de mondiale top 100. Ze had zich daarin gespeeld via de ITF-circuit; het niveau voor speelsters die tekort komen de WTA-toernooien. Rus bleef in de jaren daarna goed doen, met als hoogtepunt de 61ste plaats op de wereldranglijst in oktober vorig jaar. Dat was een evenaring van haar beste notering ooit. In 2012 stond ze ook al op die positie. Haar doel was om dit jaar de top 45 te halen.

In 2022 gaat het tot dusverre echter nog niet heel goed. Rus kwam bij de meeste WTA-toernooien en de vier Grand Slams niet verder dan de eerste of tweede ronde. De Westlandse won wel het ITF-toernooi in Santa Margherita di Pula (Italië), maar daar zijn een stuk minder punten te verdienen.

De afgelopen weken zakte Rus dan ook steeds verder weg op de ranglijst. Op 8 augustus stond zij nog 77ste, twee weken later was zij de nummer 96 van de wereld. Inmiddels is zij dus terechtgekomen op plek 101.

Boedapest

Deze week liggen er kansen om weer iets te stijgen op de wereldranglijst. Rus speelt namelijk een WTA-toernooi in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. In de eerste ronde neemt zij het op tegen Laura Pigossi. De 28-jarige Braziliaanse staat op de wereldranglijst op plek 102.