Skitterfoto/Pixabay

Eerste overwinning Ondo, gelijkspel Valto

De korfballers van Ondo hebben vanmiddag hun eerste overwinning in de overgangsklasse ooit geboekt. De uitwedstrijd in Krimpen aan den IJssel eindigde in 18-24.

Het zijn belangrijke punten voor Ondo, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de overgangsklasse en nu speelt voor handhaving. Vorige week ging de openingswedstrijd tegen Valto nog verloren.

Ondo stond de gehele wedstrijd aan de goede kant van de score, maar het duel bleef tot de laatste vijf minuten spannend.

Trainer Tom van de Burgt reageert bij WOS Sport:

Valto speelde vandaag in De Lier gelijk tegen GKV. Op sportpark De Zweth waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De marge was slechts één keer groter dan één punt. Twee minuten voor rust stond GKV met 5-7 voor, maar Valto bracht dat terug tot 7-7. Dit was ook de ruststand.

Overgangsklasse D
Valto - GKV/Enomics 10-10
Koag - Ondo 18-24

Eerste klasse D
Maassluis - Achilles (Hg) 12-11

Trainer Johan van Barneveldt over de wedstrijden en de omstandigheden waarin die gespeeld werd: