Archief
Regio 15

Regio 15

Vijf jaar cel en tbs geëist na dodelijk steekincident Honselersdijk

Tegen de 23-jarige vrouw die in februari een man heeft doodgestoken in een huis aan het Regulierenpad in Honselersdijk is vandaag een celstraf van vijf jaar en tbs met dwangverpleging geëist.

De vrouw en het 28-jarige slachtoffer, beiden arbeidsmigrant, hadden volgens het Openbaar Ministerie een 'turbulente knipperlichtrelatie'. Vlak voor het incident had de man de relatie verbroken. Daar leek de vrouw moeilijk mee om te kunnen gaan.

Toen de man die dag thuiskwam, zou de vrouw hem in een opwelling in de schouder hebben gestoken. Dat bleek dodelijk. De man overleed vrijwel onmiddellijk. Agenten troffen de verdachte onder het bloed aan. Zij verklaarde dat ze had geprobeerd om de man te reanimeren.

Borderline

Eenmaal op het politiebureau gedroeg de vrouw zich hysterisch en zou zij volgens agenten suïcidaal zijn. Een psycholoog en een psychiater hebben haar onderzocht. Volgens hen lijdt ze aan een borderline-persoonlijkheidsstoornis. Daarnaast is ze verslaafd aan alcohol. De vrouw ontkent dat.

De vrouw wordt doodslag ten laste gelegd. Daarvoor zou ze vijf jaar de cel in moeten. Daarnaast is een langdurige klinische behandeling nodig.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.