Archief
Archief WOS

'Alle lekkages bij Oekraïners verholpen'

De gemeente Westland heeft er in de afgelopen dagen alles aan gedaan om de lekkages in de woonunits van Oekraïense vluchtelingen in De Lier te verhelpen, aldus wethouder Barend Rombout.

"Het hele weekend zijn er mensen van ons in de weer geweest", zei Rombout vanavond in de gemeenteraadsvergadering. Hij deed dit in reactie op vragen van fractievoorzitter Jenny Vermeer van het CDA.

"Ik baal van de lekkages; in de eerste plaats natuurlijk voor de bewoners. Totalus is verantwoordelijk voor het oplossen van de problemen, maar als gemeente zitten we er bovenop om er op toe te zien dat dit opgelost wordt. Ik wil namelijk dat de bewoners zich geen zorgen hoeven te maken of ze vanavond wel droog kunnen slapen", verklaarde Rombout.

Vandaag zijn de laatste lekkages aangepakt en daarnaast kijkt een expert naar oplossingen hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden. Op het gebied van drainage worden er extra maatregelen genomen en daarnaast worden er mechanische ventilaties geplaatst. "Uiteraard houd ik vinger aan de pols", aldus Rombout.