Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 36: Rus klaar in Montreux

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van al het kleine(re) sportnieuws, waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zaterdag

Tennis - Arantxa Rus is er niet in geslaagd de finale te bereiken van het ITF-toernooi in Montreux (Zwitserland). De 31-jarige Monsterse verloor vanavond met twee keer 6-2 van de Duitse Tamara Korpatsch.

Darts - Dirk van Duijvenbode is op de German Darts Open niet verder gekomen dan de tweede ronde. Hij verloor met 3-6 van Daryl Gurney.

Zwemmen - Joey Pop uit Maasland is gisteravond Nederlands kampioen openwaterzwemmen gewonnen bij de junioren. De Midden-Delflander was de beste op de 2.500 meter vrije slag. Hij bleef in de Biesbosch zijn naaste achtervolgers ruim voor.

Vrijdag

Tennis - Arantxa Rus speelt morgen de halve finale van het ITF-toernooi in Montreux (Zwitserland). De 31-jarige Monsterse rekende in de kwartfinale in twee uur en twee sets af met de Française Elsa Jacquemot: 6-2 en 7-5.

Donderdag

Tennis - Arantxa Rus is op het ITF-toernooi in Montreux doorgedrongen tot de kwartfinale. De 31-jarige Monsterse versloeg in Zwitserland de Duitse Mona Barthel met 6-2 en 6-4. In de volgende ronde wacht de Française Elsa Jacquemot.

Woensdag

Tennis - Arantxa Rus heeft iets meer dan een week na haar roemloze uitschakeling op de US Open weer een wedstrijd gewonnen. De 31-jarige Monsterse had op het ITF-toernooi in Montreux weinig moeite met Nadine Keller uit Zwitserland: 6-2 en 6-1.

Handbal - Rinka Duijndam en Kelly Vollebregt, beiden afkomstig uit Wateringen, doen eind deze maand met het Nederlandse team mee aan de Gold League. Bondscoach Per Johansson heeft twintig speelsters geselecteerd voor dat toernooi. Oranje speelt in Denemarken tegen Noorwegen, Denemarken en Zwitserland.

Wielrennen - Westland Wil Vooruit gaat komend seizoen een samenwerking aan met de Amsterdamse wielerploeg WPGA. Tijdens een aantal grote wedstrijden voor junioren gaan zij samen één ploeg afvaardigen.

Dinsdag

Voetbal - Het oefenduel tussen Verburch en Westlandia (za.) is vanavond geëindigd in een 3-3 gelijkspel. Bij rust stonden de Poeldijkers met 2-0 voor.

Voetbal - De oefenwedstrijd FC 's-Gravenzande - Spartaan'20 gaat vanavond niet door. De Rotterdammers kennen veel blessuregevallen. Op het programma vanavond wel het duel Verburch - Westlandia (za.).