Archief
iCoon Hoek van Holland

iCoon Hoek van Holland

Hoek van Holland uitkijkpunt rijker

Vanaf 12 meter hoogte uitkijken naar een diorama van de Nieuwe Waterweg én de echte Nieuwe Waterweg. Het kan de komende maand in Hoek van Holland.

Wethouder Saïd Kasmi opende gisteren het 'Doek van Holland'. Een uitkijkpunt in de vorm van drie letters: HVH. Dat staat op het dak van museum iCoon, dat in een historische bunker huist.

Vanaf verschillende hoogtes kun je kijken naar een replica van het schilderij 'Diorama Nieuwe Waterweg'; een schilderij van 5 bij 20 meter gemaakt door kunstenaar Jaap Gidding (1887-1955) voor de Wereldtentoonstelling in Antwerpen.

Rotterdam denkt na over een nieuw Stadsmuseum. In de aanloop hier naartoe worden onder de titel Ook van jou! - Het verhaal van Rotterdam op tal van plekken pop-up exposities en evenementen gerealiseerd. Het Doek van Holland is er daar een van. De letters zijn nog tot en met 9 oktober dagelijks van 11.00 tot zonsondergang te beklimmen.

Bezoek Aboutaleb

Vandaag brengt burgemeester Ahmed Aboutaleb een bezoek aan Hoek van Holland, waarbij hij onder andere een kijkje neemt bij het diorama. Tevens opent hij de gerenoveerde commissaris Jasbank en maakt hij de 'burgemeester voor 1 dag' bekend. Aan het einde van zijn bezoek aan het kustdorp staat een meet & greet op het programma.