Archief
WOS

WOS

Dief brengt wielrenfiets niet terug na 'proefrit'

Een dure fiets meegeven voor een proefrit en de klant vervolgens niet meer terugzien. Het overkwam een bekende fietsenzaak in 's-Gravenzande deze week.

Het voorval vond afgelopen donderdag plaats bij Van Scheijndel Wielersport. De eigenaar doet op Facebook zijn verhaal: "Ik had dit bericht officieel moeten beginnen met 'wil deze vriendelijk uitziende meneer onze Epic komen terugbrengen omdat hij vergeten is deze af te rekenen'", zo is te lezen.

Het gaat om een fiets van liefst 5.200 euro. Een medewerker laat in een reactie weten dat de dief zijn identiteitskaart had achtergelaten, maar dat deze achteraf vals bleek. "Nou is het heel vervelend als er 5.200 euro uit mijn zakken verdwijnt maar dat weegt niet op tegen de totale verbijstering, ongeloof, boosheid, en verdriet die ik hiervan heb.. Als je kleine meisje ‘s-avonds niet durft te gaan slapen omdat ze bang is dat de dief terugkomt naar papa’s winkel dan breekt je hart."

De man dook diezelfde dag overigens ook op bij een fietsretailer in Voorburg. Op dezelfde manier nam hij daar een elektrische mountainbike mee. Foto's van de dader staan inmiddels op sociale media. Van Scheijndel mag komende week officieel aangifte doen van de diefstal.