Archief
Archieffoto

Nieuw seizoen start met derby Ondo - Valto

Het nieuwe korfbalseizoen begint zaterdag. In onze regio staat er met de derby Ondo - Valto in 's-Gravenzande direct een kraker op het programma.

De coaches van beide ploegen hebben er zin in. "Je kunt het niet mooier treffen", zegt Tom van de Burgt (Ondo). En collega Mark Tissink (Valto): "Een erg leuke start van de competitie. Ik kijk er erg naar uit."

Het 's-Gravenzandse Ondo promoveerde afgelopen zomer op het veld voor het eerst in de historie naar de overgangsklasse, het niveau waarop Valto (uit De Lier) al langer uitkomt. Voor Ondo is de doelstelling duidelijk: "Dat is handhaven in deze poule. Dat houdt in dat je op sommige momenten ook echt je concurrenten onder je moet houden. En daar waar kan de punten pakken tegen ploegen die op dat moment wat minder zijn", aldus Van de Burgt. De nummer 8 in de competitie degradeert direct en de nummer 7 speelt nog een beslissingswedstrijd. "Het is in die zin gewoon er alles aan doen met elkaar om die zesde plek veilig te stellen."

Valto: top 3 is het doel

Valto gaat in de zaal vol voor de titel, maar is op het veld iets minder uitgesproken. "Daar is het ietsje lastiger. Er zijn zeker twee andere ploegen die al iets verder zijn", weet Tissink. "We gaan wel voor een hoge klassering, minimaal top 3." Volgens de trainer is dat zeker mogelijk. "Er zijn drie mensen gestopt, maar we hebben er ook drie spelers bij. Twee uit het tweede en één van buitenaf. De ploeg is vergeleken met vorig jaar (toen het tweede werd, red.) zeker gelijkwaardig."

De Lierenaren kenden volgens Tissink een pittige voorbereiding. "We speelden zes oefenwedstrijden. Vanaf het eerste moment was er een mooie combinatie van een paar keer trainen en relatief veel oefenwedstrijden. Maar voor een trainer is dat wel prettig, veel wedstrijden spelen." Valto kende in de voorbereiding wisselende resultaten, met als hoogtepunt een overwinning op TOP uit Sassenheim, dat uitkomt in de ereklasse.

Beluister het hele gesprek met Mark Tissink bij WOS Sport:

Van de Burgt tevreden over voorbereiding

Van de Burgt is dit seizoen de nieuwe trainer bij Ondo. Hij heeft de afgelopen weken een goed beeld kunnen krijgen van zijn spelersgroep. "Er staat een groep die zeer hecht is, ze zijn natuurlijk al een aantal jaren bij elkaar. De sfeer onderling is daardoor heel goed. Er is veel potentie en kwaliteit. Er zit ook een hoop ervaring."

Tevreden is hij ook over de voorbereiding. Van de Burgt: "We hebben het goed aangepakt. We hadden een trainingsweekend, juist voor de verbinding en sfeer. Maar ook de opbouw van tegenstanders qua niveau. Dit weekend speelden we tegen Excelsior, dat was de eerste overgangsklasser. Ik ben zeer tevreden over de prestaties en wat ik gezien heb."

Beluister het hele gesprek met Tom van de Burgt bij WOS Sport:

De derby Ondo - Valto begint zaterdag om 13.00 uur. Voorafgaand aan de wedstrijd opent wethouder Anko Goudswaard (Sport) de nieuwe velden op het sportpark in 's-Gravenzande.