Archief
Omroep West

Omroep West

Honderden kinderen vliegeren op strand in Monster

Vierhonderd kinderen van zeven Westlandse basisscholen hebben woensdag leren vliegeren op het strand van Monster. "Je gooit hem in de lucht en als de wind komt moet je heel hard gaan rennen."

De 7-jarige Tijmen weet precies hoe hij zijn vlieger zo hoog mogelijk in de lucht kan krijgen. Hij doet woensdag met zijn klasgenoten mee aan het vliegerfestijn van de stichting Kiwanis. "Wij organiseren activiteiten voor kinderen met een beperking, of kinderen uit arme gezinnen", zegt Job Grit.

"Eens per jaar willen we ook iets leuks doen voor álle kinderen uit het Westland." De groepen 4 en 5 van zeven basisscholen werden uitgenodigd om te komen vliegeren.

Onder de vliegeraars zijn ook de kinderen van de Schakelklas Westland, waar vluchtelingenkinderen worden opgevangen tot ze klaar zijn om door te stromen naar de basisschool. Leerkracht Monique Brozius heeft er haar handen vol aan. "We moeten ogen in ons achterhoofd hebben, want niet al deze kinderen kunnen zwemmen. En er raakt nog wel eens een vlieger in de knoop... Maar ik zie veel lachende gezichten. Ze hebben het ontzettend naar hun zin."

Louise (8) woont in Monster en heeft wel vaker gevliegerd. Maar vandaag ging het een beetje mis. "Mijn vlieger is als een helikopter weggevlogen", zegt ze. "Ik had per ongeluk het stokje losgelaten. Dus die is nu zo ongeveer in Engeland."